HVA VET DU OM MOTOR?

I dag er det mange som eier en bil eller ønsker å eie en bil, men spørsmålet er hva du vet om biler.Så denne gangen vil vi gjerne snakke om bilmotoren den viktigste delen av en bil.

engine

Hva er automotor og hvorfor sier vi det'er den viktigste delen eller systemet?

Motoren er hjertet i bilen din.Det er en kompleks maskin bygget for å konvertere varme fra brennende gass til kraften som snur veihjulene.Reaksjonskjeden som oppnår dette målet settes i gang av en gnist, som antenner en blanding av bensindamp og trykkluft inne i en midlertidig forseglet sylinder og får den til å brenne raskt.Derfor kalles maskinen en forbrenningsmotor.Når blandingen brenner, utvider den seg og gir kraft til å kjøre bilen.

For å tåle den store arbeidsbelastningen, må motoren være en robust struktur.Den består av to grunnleggende deler: den nedre, tyngre delen er sylinderblokken, et hus for motorens viktigste bevegelige deler;det avtakbare øvre dekselet er sylinderhodet.

Sylinderhodet inneholder ventilstyrte passasjer gjennom hvilke luft- og drivstoffblandingen kommer inn i sylindrene, og andre gjennom hvilke gassene som produseres ved deres forbrenning drives ut.

Blokken rommer veivakselen, som omdanner stemplenes frem- og tilbakegående bevegelse til roterende bevegelse ved veivakselen.Ofte huser blokken også kamakselen, som driver mekanismer som åpner og lukker ventilene i sylinderhodet.Noen ganger er kamakselen i hodet eller montert over det.

cylinder-1-1555358422

Hva er hovedreservedelene i motoren?

Motorblokk:Blokken er hoveddelen av motoren.Alle andre deler av motoren er i hovedsak boltet til den.Inne i blokken er der magien skjer, for eksempel forbrenning.

Stempler:Stemplene pumper opp og ned mens tennpluggene fyrer og stemplene komprimerer luft/drivstoffblandingen.Denne frem- og tilbakegående energien omdannes til roterende bevegelse og overføres til dekkene av transmisjonen, via drivakselen, for å få dem til å spinne.

Sylinderhode: Sylinderhodet er festet til toppen av blokken for å forsegle området for å forhindre tap av gasser.Tennpluggene, ventilene og andre deler er montert på den.

Veivaksel: Kamakselen åpner og lukker ventilene i perfekt timing med resten av delene.

Kamaksel: Kamakselen har pæreformede lober som aktiverer ventilene - vanligvis ett innløp og en eksosventil for hver sylinder.

Oljepanne: Oljepannen, også kjent som oljesumpen, er festet til bunnen av motoren og lagrer all olje som brukes i smøringen av motoren.

Andre deler:vannpumpe, oljepumpe, bensinpumpe, turbolader,etc

Fremfor alt kan du finne alle bildelene på nettsidenwww.nitoyoautoparts.com et 21-årig eksportfirma for bildeler i Kina, din pålitelige forretningspartner for bildeler.


Innleggstid: 10. august 2021