SA DI PËR RCEP-in?

RCEP është një punë e madhe, fjalë për fjalë dhe metaforikisht.Kur të nënshkruhet, Partneriteti Gjithëpërfshirës Ekonomik Rajonal do të krijojë një zonë të tregtisë së lirë që mbulon rreth 30% të prodhimit të brendshëm bruto, tregtisë dhe popullsisë në botë.

Pra, cilat janë vendet në RCEP?

Aktualisht, sipas marrëveshjes, RCEP do të hyjë në fuqi për dhjetë vende (Brunei, Kamboxhia, Laosi, Singapori, Tajlanda, Vietnami, Kina, Japonia, Zelanda e Re dhe Australia) nga 1 janari 2022, me pesë vende të tjera që do të përshpejtohen. .

2

Dhe cilat janë mundësitë dhe sfidat për kompanitë?

RCEP mbulon shumicën e aspekteve të ekonomisë: tregtinë, doganat, teknologjinë, investimet, financat, shërbimet, tregtinë elektronike, të drejtat e pronësisë intelektuale, etj., me një shkallë të madhe hapjeje tregtare. Për sa i përket tregtisë së mallrave, fokusi kryesor është për të ulur tarifat, për të zgjeruar tregjet dhe për të thjeshtuar tregtinë.

Më shumë se 90% e këtyre mallrave tregtojnë me tarifë zero ose me tarifë zero brenda 10 viteve. 30% e mallrave të Kamboxhias, Laosit dhe Mianmarit gëzojnë trajtim tarifor zero dhe 65% e mallrave të vendeve të tjera anëtare gëzojnë tarifë zero.

Secili vend hapi tregun e tij në të paktën 100 zona, me Kamboxhia, Laos dhe Mianmar që gëzonin trajtim të veçantë.

Kina gjithashtu bëri një përparim historik duke arritur për herë të parë një marrëveshje dypalëshe koncesioni tarifor me Japoninë.

3

A jeni i emocionuar për këtë, shkoni dhe shikoni politikën nëse vendi juaj është në RCEP dhe nëse jeni tregtar i pjesëve të këmbimit të automjeteve,NITOYOjanë partneri juaj i besueshëm dhe kanë më shumë se 22 vjet përvojë në eksportin e pjesëve të automjeteve, linjat tona të produkteve mbulojnë çdo sistem të pjesëve të makinave, si p.sh.sistemi i motorit, sistemi i transmetimit, sistemi i drejtimit, Sistemi AC, sistemi i frenave dhe tufësdhe disaaksesoret e makinaveetj.Për çdo pjesë këmbimi të makinës ose pyetje të interesuara, mos ngurroni të bënina kontaktoni, jemi të lumtur t'ju ndihmojmë dhe të jemi miku juaj.


Koha e postimit: Shkurt-23-2022